Harvard University’s new science and engineering complex is an example of “healthy” design


This is a project that takes several years, but Harvard University’s jaw-dropping new science and engineering complex has recently been completed. This is a state-of-the-art facility dedicated to research and research on wet and dry laboratory spaces, office And more. The Science and Engineering Complex (SEC) will become a space for gaining more understanding in materials science, computer science, bioengineering, robotics, mechanical engineering, and other disciplines.

Keep reading below

Our featured videos

SEC is located on the Charles River across from Harvard University’s historic Cambridge campus and is part of Alston University campus. This impressive building has eight floors and 544,000 square feet of space. It is located on the avenue connecting Alston and Cambridge. The project includes new public spaces as well as maker spaces and teaching laboratories. The lower floor of the building has a landscape engineering field for leisure and enjoyment.

Related: Solar Harvard Art Lab Achieves Net Zero Energy Target

Room with orange, red and white furniture

This is a beautiful building and a sustainable building, but it is also a temple for self-learning. The SEC owns a large part of the John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences.There are 69,120 square feet of wet research laboratory Space and 24,000 square feet of dry research laboratory space.

The most impressive thing is that the complex has won LEED Platinum State and living building challenge certification. Both the building and Harvard itself are committed to sustainable development.

Laboratory with white tables and orange chairs

Two multi-level atriums create a bright, well-lit social area for everyone to enjoy. There is also a five-acre roof terrace.The upper layer of the building is designed in layers to give the building a unique appearance, but it also helps to improve energy efficiency.

Shaded layered facade

“Behnisch custom-designed the world’s first hydroformed stretch façade system, which is remarkable Reduce solar gain In the glass opening, a low-energy, high-comfort radiation system can be used for indoor climate adjustment,” according to a press release. “The design team also adopted a water-based heating and cooling system, which consumes only comparable air-driven systems. The large glass atrium and highly glazed internal partitions can penetrate the daylight into the center of the building, as well as the 5 acres of Vegetation covered roof terrace. “

Laboratory with white tables and green chairs

The mission of Benhisch Architekte, the architectural company behind the design, is to create “the healthiest building on the Harvard campus.” The architects achieved this goal in a truly extraordinary way.

+ Benhisch Architects

Photography by Brad Feinknopf via Behnisch Architects



Source link

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *