Cantilevered houses respond to hot climates with sustainable design


Located in the National Capital Region of Delhi, India, The cantilevered house of the Zero Energy Design (ZED) laboratory adopts geometric design, focusing on energy efficiency and traditional architectural elements to cope with the harsh climate of North India.

Keep reading below

Our featured videos

The client is an outdoor enthusiast, and he hopes to use the natural environment without harming environmental elements with high-impact construction methods.

Related: Ekodome’s geodesic dome kit turns into a pop-up shelter or greenhouse

Double-height living room, herringbone wood floor and large glass wall
Dining table and white chairs in the room with wooden ceiling and floor

The designer explained: “Considering that the cantilever is a major part of the design plan, typical design plans require enough steel bars to produce structural integrity, so the main challenge is to use steel wisely when designing the frame to achieve economic feasibility.” In addition, , The design was questioned by the client, and the workers on the site must be trained to accurately perform the construction. ”

The white headboard faces the flat-screen TV
Grey bed in a room with large windows

The design includes Passive cooling Technology and renewable energy to cope with the hot and dry climate in the region. The designer placed the living areas in the north and east to introduce natural light, but included private areas in the west and south to reduce the increase in heat throughout the day. There is also a pergola outside the south window, which can provide shade.

Man standing on concrete balcony
Aerial view of the central terrace with a small cooling pool in the outdoor courtyard

The double-height lobby is protected by the summer courtyard in the north and the winter courtyard in the south for stacking ventilation, while the north side of the residence is double-glazed Low radiation The coating is used for heat resistance to avoid glare and subsequent heat increase. On the south side, the designer added a smaller number of windows to further prevent heat increase.

Door to the grassy outdoor courtyard
Concrete cantilever house covered by plants at dusk

Various plants and Vertical gardenAnd the water courtyard on the north side creates a cool microclimate and adds air purification elements for residents. The solar hot water system installed on the roof provides hot water for the family, and the rainwater collection system is used to irrigate the front and rear lawns.

+ ZED Lab

Photography by Andre J. Fanthome via ZED Lab



Source link

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *