The historical inspiration of the Yintianyuan is crystal clear


The best buildings tell a story. It respects tradition and culture. It talks about history. Although it does not require onlookers to understand the legacy behind the design, it does require the architect to have a deep understanding of the traditional elements that define the style. This is the case with the residence and hotel Yuntianyuan in Shiguan Alley, Yuexi City, Anqing City, Anhui Province. The architectural firm One Take Architects recently completed this project. The project started with an idea and developed through the research and copying of “Traditional Residential Houses in Western Anhui”.

Keep reading below

Our featured videos

The result is a series of spaces intertwined and connected in the following ways patio. From the inside out, these spaces are connected to nature, not only using different colors and textures, but also having a concentrated and generalized view of the surrounding area. Yunyuan is located at the intersection of Anhui, Jiangxi, and Hubei provinces, at the end of a rural road in Yuexi Township, and is known for its rich architecture.

Related: The solar tree market pays tribute to nature, technology and Chinese culture

White and wood home
Wooden balcony

“Yuexi has been the main road for Hakka immigrants since ancient times. At the beginning of the Ming Dynasty, a large number of immigrants from the Poyang Lake basin in northern Jiangxi moved from Waxie Dam to Anqing Mansion and other places. And immigration factors made Anqing a sub-cultural area of ​​Jiangxi culture,” the architect explained. The significance and design influence of the location.

Chicken on wooden counter in white room
Chicken in front of wood and black fireplace

The rural environment with mountains as the background further inspires free-flowing but organized design elements, focusing on framing vast countryside and mountain views from the inside of the house and the tranquil inner courtyard.The property is located on a high level, thanks to the well-planned terraces and shading facilities, it facilitates the use of natural ventilation plantThe blueprint of the project consists of multiple residences with continuous patios and courtyards. The stepped gable roof line draws on the elements of the horse head wall of Huizhou architecture.

On the left is the kitchen with wooden cabinets and black counters.On the right is a wooden decorative wall with a triangular fireplace at the bottom
Bathtub in front of large windows

use Natural Ingredients From the land around them, the owners and designers source pebbles from mountain streams for the bottom of the walls.They also signed a cut bamboo Build a fence from the nearby mountains and forests. Throughout the project, the architect relied on stones, sand, steel, cement and gravel to replicate the contrasting drama and peace of nature, with the goal of “building and land symbiosis, rather than just building on the land.”

+ An architect

Photography by Wang Shilu (Ranshi Studio) and Nan Xueqian via One Take Architects

The courtyard is connected to the white and wooden houses



Source link

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *